Avondwandeling door Heerenveen met bezoek aan Kuiper Herenwal

Heerenveen - Dinsdagavond 8 mei 2018 organiseert  stichting Werkgroep Oud-Heerenveen in samenwerking met  VVV en Museum Heerenveen een historische wandeling door het oude centrum van Heerenveen.  

Een ervaren gids leidt de belangstellenden langs monumentale panden in het centrum, zoals onder andere Oenemastate (’t Gerecht), Crackstate, de Rooms-Katholieke kerk en het Posthuis. 


Er wordt een bezoek wordt gebracht aan het monumentale pand van Kuiper aan de Herenwal. Ooit was het een opslag voor meel, nu is het een schitterend gebouw waar niet alleen veel te zien, maar ook veel over te vertellen is. Wist u dat meer dan anderhalve eeuw geleden hier de Koninklijke IJsvereniging Thialf is opgericht? De gids vertelt u er alles over.


De start van de rondwandeling is dinsdag 8 mei om 19.00 uur bij Museum Heerenveen aan de Minckelerstraat. Aanmelden voor deze avondwandeling kan tot uiterlijk  zaterdag 5 mei bij de balie van het museum,  telefonisch (0513 - 62 55 55), of via e-mail balie@museumheerenveenmuseum.nl    tot uiterlijk maandag 7 mei.
 Informatie over kosten voor deelname is te vinden op website  www.werkgroepoudheerenveen.nl