Aaron Terpstra (10) op vooravond van eerste stockcarwedstrijden in Engeland

Mildam - In het weekend van 5 en 6 mei zal de tienjarige Aaron Terpstra uit Mildam in Engeland aan de start verschijnen in zijn Stockcar Micro F2.

De huidige Nederlandse kampioen reed vorig jaar al tegen menig Engelse rijders op Nederlandse bodem. Op zaterdag 5 mei (Birmingham) en zondag 6 mei (Skegness) zal Aaron in Engeland aan de start staan.

Niet eerder ging een Nederlander op deze leeftijd in de stockcarracerij Aaron voor om In Engeland te rijden. De eerste wedstrijden van 2018 waren weer veelbelovend voor de jonge fries, met een overwinning tijdens de openingswedstrijd en een tweede plaats tijdens de Showboat Cup.

Tot grote verbazing van een ieder reed Aaron vorig jaar moeiteloos mee met de ervaren Engelse rijders en wist deze zelfs te verslaan tijdens het Open Nederlands Kampioenschap.

Ook in november was hij in groot Engels gezelschap de snelste op de baan. Het enthousiasme over zijn rijden was groot en de uitnodiging om in Engeland te rijden volgden snel.

Naast de komende wedstrijden zal Aaron ook in juni een weekend in Engeland rijden en in augustus een hele week. Wellicht wordt dit aantal de komende maanden nog uitgebreid. De Stockcar Micro F2 is een klasse voor kinderen van 7 – 11 jaar.