Slotfeest: CBS De Pream (De Knipe) sluit haar deuren

DE KNIPE - Het werd vorig schooljaar al bekend: na meer dan 100 jaar zal het christelijk basisonderwijs in De Knipe ophouden te bestaan.

Een hele schok voor alle betrokkenen aangezien de school, hoewel klein, het volgens hen erg goed deed. Maar de grootte van de school bleek onhoudbaar voor de koepel De Tjongerwerven en het besluit was definitief. Momenteel zijn de kinderen bezig met hun laatste schooljaar op hun bekende plekje. De meeste ouders hebben al een schoolkeuze gemaakt voor volgend jaar en de docenten kijken rond naar nieuwe werkplekken.

De school is al 105 jaar onderdeel van De Knipe; ouders en grootouders van de huidige leerlingen hebben hier nog op school gezeten. Met recht het einde van een tijdperk. Daarom heeft CBS De Pream besloten om nog een laatste keer de deuren te openen voor alle belangstellenden.

Op woensdag 18 juli is er voor iedereen die CBS De Pream een warm hart toedraagt een receptie. Onder het genot van een hapje en een drankje, toespraken, optredens en diverse tentoonstellingen wordt gezamenlijk afscheid genomen van de school.

Iedereen is welkom vanaf 15.00 uur tot 17.30 in het schoolgebouw. Ook wil men oudleerlingen of – docenten uitnodigen om bij te dragen aan het slotfeest (bijvoorbeeld met foto’s of een kleine toespraak). Wie geinteresseerd is, kan zich opgeven via slotfeestpream@hotmail.com of op CBS De Pream