The Emteas winnen DJ battle en hebben plek op Flaeijelfeest

OUDEHORNE - In de soos van Oudehorne werd afgelopen zaterdag gestreden om een podiumplek op het Flaeijelfeest komende 30 september.

Deze DJ Battle had een divers programma was heel divers. De avond startte met een optreden van The Emteas, een duo bestaande uit Marck van der Wal en Tygo Otten. Hoewel het nog vroeg op de avond was, brachten deze jonge ambitieuze jongens de sfeer er gelijk in met hun gevarieerde repertoire.

De daaropvolgende dj, de 21-jarige Melvin ten Hoeve liet zich ook van zijn beste kant horen. Deze dj ‘Hardwavez’ had zijn eigen sound met voornamelijk Hardstyle muziek. Als laatste werd er gedraaid door dj Fonky Gerald. Een dj uit een muzikale familie, 53 jaar oud en net begonnen met draaien. Dit klonk heel aardig en met zijn eigen stijl bood hij old-skool disco, house, funk en wat uitstapjes naar techno. Alle dj’s draaiden twee keer een half uur en hieruit is een winnaar gekozen

De jury bestond uit de winnaars van vorig jaar en een lid van de dorpspleincommissie van het Flaeijelfeest. Doordat de dj’s zo verschillend waren, was het lastig vergelijken. Samen met de pubieksstemmen werd The Emteas verkozen tot winnaar van de DJ battle 2018. Daarmee hebben ze op vrijdagavond een plek op het buitenpodium van het Flaeijelfeest veroverd.