Leerlingen Bornego laten eten 24 uur staan

Heerenveen - Ruim 60 leerlingen van Bornego Junior & Mavo doen woensdag 25 april mee met een ‘niet eten actie’ voor het goede doel.

Vanaf 16.00 uur ‘s middags laten zij voor 24 uur het eten staan om geld in te zamelen voor Kinderfonds MAMAS. De leerlingen blijven de hele tijd op school en slapen in de gymzaal.

De actie op Bornego Junior & Mavo is een initiatief van enkele leerlingen. De leerlingen die meedoen, moeten zich voor minimaal 25 euro laten sponsoren. De opbrengst van de 24-uurs actie gaat naar kinderfonds MAMAS. Lokale vrouwen (MAMAS) zetten zich in Zuid-Afrika in voor kinderen in ernstige armoede. De MAMAS hebben gemiddeld 5 euro per maand nodig om één kind te helpen. 

Workshops

Om 16.00 opent een van de initiatiefneemsters, leerling Emmy, de actie. Aansluitend kunnen de leerlingen zich vermaken met films kijken of sporten in de gymzaal. Ook worden er diverse workshops door zowel leerlingen als docenten georganiseerd.
Vanaf 23.00 uur wordt er geslapen in de gymzaal.

Donderdag (26 april) volgen de deelnemende leerlingen gewoon lessen volgens rooster. Om 16.00 uur eindigt de actie met een gezamenlijke maaltijd.