Tweede editie Game Markt Noord-Nederland in Heerenveen

Heerenveen - Zondag 29 april zal de tennishal van Sportstad Heerenveen voor een tweede maal worden omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van videogames en alles wat daarmee te maken heeft.

Voortbordurend op een succesvolle eerste editie in april vorig jaar is het programma ditmaal uitgebreid met enkele leuke toevoegingen, zoals een loterij en de aanwezigheid van verschillende cosplayers. 

Verdeeld over honderden meters aan kramen kan men bij tientallen verschillende verkopers alles vinden wat met  games en consoles van de laatste 40 jaar te maken heeft.

Zowel bijzonder waardevolle collectors items voor de bekende Nintendo, Sega, Atari en andere systemen uit de jaren ’80 en ’90, bakken vol ‘euroknallers’ voor de vorige generatie consoles zoals Xbox 360, Nintendo DS, Wii en PlayStation 3 alsook moderne titels voor de hedendaagse PlayStation 4, Nintendo 3DS en Xbox One zullen de 29e op de markt te vinden zijn.

Nieuw dit jaar is een loterij waarbij iedere bezoeker, inclusief de kinderen onder de 12 jaar die gratis naar binnen mogen, bij de ingang een lotnummer toebedeeld krijgt waar mooie prijzen, zoals een originele Super Nintendo met Mario spelletjes uit de jaren ‘90 of een Nintendo Wii set, mee te winnen zijn. Het vorig jaar eveneens aanwezige testhoekje zal ditmaal uitgebreid worden met een selectie van non-stop draaiende consoles uit alle generaties waar iedere bezoeker vrij op kan spelen.

Ook zullen verschillende cosplayers, jongens en meiden in prachtige handgemaakte kostuums, de hal in echte game-sferen onderdompelen. Evenals vorig jaar zal er in de hal een gezellig terrasje opgezet worden waar een hapje en een drankje te krijgen zijn en is er een snoepkraam aanwezig.

De deuren van Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard 23Q zullen zondag 29 april om 10:00 open gaan en de markt duurt tot 15:30.

Meer informatie is te vinden op www.gamemarktnoordnederland.nl of op de Facebook pagina, www.Facebook.com/GameMarktNoordNederland.