Kinea boekt knappe overwinning op Olympia

De Knipe - Het was afgelopen zondag een heerlijke middag voor een potje korfbal. De zon scheen volop en Kinea had er zin in.

Een lastige uitwedstrijd stond er voor de Knypsters op het programma. In Twijzel wachtte het plaatselijke Olympia op Kinea. Een bekende tegenstander voor Kinea. Tevens een tegenstander waar Kinea het vaak moeilijk mee heeft. De laatste ontmoeting eindigde in een gelijkspel, dus het was op voorhand moeilijk te zeggen welke kant het kwartje op zou vallen.


Met Rhona Bergsma terug in de basis, maar de nog altijd geblesseerde Remco Nawijn aan de kant startte Kinea vol goede moed aan de wedstrijd. De beginfase ging gelijk op. Na een aantal minuten spelen stond er 4-4 op het scorebord. Van deze 4 doelpunten kwamen er al twee uit handen van Sytse Haanstra. Deze klasbak verving Remco Nawijn met verve. Verdedigend gaf hij zijn directe tegenstander maximaal druk terwijl hij in aanvallend opzicht ook erg belangrijk was voor de ploeg van Hans Harder. 


Na de 4-4 nam Kinea het initiatief. Jurrian Haitsma werd tot tweemaal toe succesvol in stelling gebracht terwijl wederom Sytse Haanstra van afstand wist te scoren. De 7-9 ruststand was een prima afspiegeling tussen beide ploegen. Trainer/coach Hans Harder was dan ook tevreden halverwege. Meteen na rust moest Kinea zien los te komen van het taaie Olympia.

En dit slaagde gedeeltelijk. Een benutte vrije bal en strafworp van Erik van der Tuin en een  doelpunt van Jurrian Haitsma en Rhona Bergsma zorgden voor een 10-14 tussenstand, met nog 20 minuten op de klok.


In het restant van de wedstrijd wist Kinea de voorsprong te behouden. Zo waren Fokje Gerritsma, Rhona Bergsma, Jurrian Haitsma en Erik van der Tuin nog trefzeker en kon er door middel van een 15-19 overwinning weer 2 punten bijgeschreven worden voor Kinea.

Gezien de overige uitslagen in de poule was dit een belangrijke voor de geelhemden uit de Knipe. Zondag 13 mei staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen rode lantaarndrager Vitesse. Mocht Kinea deze wedstrijd in een overwinning weten om te zetten dan is het helemaal zeker van nog een jaar 2e klasse.