Lian Nijenhuis nieuwe commissaris Omrop

Mildam - Lian Nijenhuis uit Mildam is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Omrop Fryslân.

Nijenhuis neemt plaats in de RvC op voordracht van de ondernemingsraad van Omrop Fryslân. Zij volgt Anja Dijkman op, die van 2006 tot 2018 commissaris is geweest. De Raad van Commissarissen bestaat verder uit Ton Baas (voorzitter), Ger Jaarsma en Saakje Mulder.

Lian Nijenhuis, geboren op 4 maart 1978 in Nieuwehorne, is sinds 2005 werkzaam als Adviseur/Trainer in medezeggenschap bij SBI Formaat in Doorn. In die functie geeft zij onder andere advies en trainingen aan ondernemingsraden en adviseert ze organisaties die met veranderingstrajecten bezig zijn. Eerder werkte Nijenhuis voor verschillende organisaties en opleidingen als projectmanager, coach en docent Economie. Zij volgde onder andere een opleiding Economie aan de Rijksuniversiteit in Groningen, de lerarenopleiding en de Heao.

RvC-voorzitter Ton Baas: "Wij zijn erg blij met Lian Nijenhuis als nieuwe commissaris. Haar ervaring en kennis op het gebied van governance en medezeggenschap zijn een mooie aanvulling op de kennis die we al hebben binnen de Raad van Commissarissen".