Schaapscheerdag in Heerenveen op 28 april

Heerenveen - De jaarlijkse schaapscheerdag in Heerenveen wordt op 28 april van 10.00 tot 16.00 uur gehouden op parkeerplaats P6 van het Abe Lenstra stadion.

Op deze dag wordt een deel van de schaapskudde geschoren. De vachten van de Schoonebeeker schapen worden verkocht; ter plekke kan de vacht uitgezocht worden en deze wordt meteen geschoren. Kinderen kunnen lammetjes aaien of knuffelen. Er zijn ook kalfjes om te aaien. Verder wordt een aantal keren met bordercollie-honden een demonstratie schapen drijven gegeven.

Tussen alle activiteiten door is er gelegenheid om op de geplaatste strobalen een hapje of een drankje nuttigen van de aanwezige catering en te genieten van de live muziek. Tevens is er een markt en worden demonstraties gegeven. Zo is te zien hoe het spinnen van een schapenvacht in zijn werk gaat, wordt paling gerookt en worden eendenkorven gevlochten.

De schaapscheerdag wordt georganiseerd door de schaapskudde By de Hān van Martin en Elsa Reitsma. Hun Schoonebeeker schapen grazen het hele seizoen op diverse plekken in de gemeente Heerenveen. Op de Facebook pagina van By de Hān staat meer informatie over de schaapscheerdag en over de schaapskudde: www.facebook.com/bydehan