Bornego-leerlingen openen expositie

HEERENVEEN - Donderdag 26 april opent de expositie ‘De dream fan it Hearrenfean’ in Museum Heerenveen. De expositie in de Pronkkeamer duurt tot 30 mei en toont het werk van ruim dertig leerlingen van het Bornego College in Heerenveen.

De jonge kunstenaars lieten zich voor deze expositie inspireren door de culturele hoofdstad en met name een van de subthema’s: durf te dromen. Iedere leerling is op zoek gegaan naar zijn of haar dromen en heeft die een plaats gegeven in het eigen werk. Het levert een mooie veelzijdigheid op aan tekeningen.

Samenwerken

Bij LF2018 spelen mienskipsinitiatieven die de wereld net een beetje mooier maken een grote rol. Ook dit is terug te zien in de expositie. De leerlingen werkten in kleine groepjes samen om de eigen schoolgemeenschap een beetje mooier te maken. Prachtige prullenbakken zijn het resultaat.

Tekenen+

Deelnemende leerlingen doen allemaal mee aan tekenen+. Net als de lessen dans+, muziek+, drama+, valt tekenen+ onder de noemer kunst+. Deze lessen zijn speciaal voor leerlingen die gemotiveerd zijn om zich in muziek of kunst te verdiepen. De lessen worden onder schooltijd gegeven en de belangstelling is groot. Naast de kerstmusical en de kunst+avond van afgelopen week werken leerlingen ook mee aan projecten buiten de school zoals deze tentoonstelling of de voorstelling ‘De klok en het meisje’ die in juni in Katlijk wordt opgevoerd.