Kingdom of Earth van Akkers en Velden in première in Posthuistheater

Heerenveen - Het Friese theatergezelschap Akkers en Velden speelt op zondagmiddag 29 april in het Posthuistheater in Heerenveen de voorstelling ‘Kingdom of Earth’ van de Amerikaanse auteur Tennessee Williams. 

Bastaardzoon Pyk (Lourens van den Akker) onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komt zijn halfbroer Lot (Freek den Hartogh) langs, samen met zijn kersverse echtgenote Mirtel (Eva Meijering). Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.

Kingdom of Earth is een voorstelling die gaat over minderheden. Over drie jonge mensen die vanwege hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie proberen ze hun lot te ontlopen en vechten ze voor een beter leven. Op zoek naar geluk.

“Ze zijn alle drie dapper, niet kapot te krijgen” zegt regisseur Jeek ten Velden. Het verhaal is door hem verplaatst van de Missisipi naar het Friese platteland, waar drie jonge mensen vechten om een huis, een plek waar ze zichzelf kunnen zijn.
De livemuziek op het toneel, door muzikant Hilbrandt, verraadt de achtergrond van Ten Velden bij het muziektheatergezelschap Orkater. 

Na een succesvolle speelperiode in 2016 in de Westerkerk in Leeuwarden gaat Kingdom of Earth nu op tournee door Heel Nederland. Maar de première van deze tournee is natuurlijk in Friesland, in het Posthuistheater.
Kingdom of Earth speelt op zondag 29 april om 15.00 uur in het Posthuistheater in Heerenveen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.posthuistheater.nl