Dodenherdenking in Akkrum

Akkrum -  Op 4 mei is er in Akkrum een dodenherdenking. Deze begint met een stille tocht. Deze start om 19.20 uur op de Griene Eker tegenover de begraafplaats en eindigt bij het verzetsmonument bij de Terptsjerke aan het Heechein in Akkrum.

 Op 4 mei is er in Akkrum een dodenherdenking. Deze begint met een stille tocht. Deze start om 19.20 uur op de Griene Eker tegenover de begraafplaats en eindigt bij het verzetsmonument bij de Terptsjerke aan het Heechein in Akkrum.

Leerlingen van beide scholen in Akkrum verzorgen de bloemlegging op de graven van drie Canadezen: R.O.Blackhall, K.E.Emmons en A.J.Sutton. Tevens worden bloemen gelegd bij de graven van Rienk Kleefstra, Catrienus Eenshuistra en Jan van Dijk en bij het gedenkteken voor oud-burgemeester Jhr. P M van Baerdt van Sminia. 

Namens de gemeente Heerenveen wordt door een raadslid samen met de voorzitter van het 4-mei comité een krans gelegd bij het Verzetsmonument.

Medewerking aan de herdenking wordt verder verleend door:  Douwe van der Pol (tamboer vooraan in de stoet) en de "Harmonie" Akkrum samen met "Concordia" Aldeboarn.