Royal A-ware verduurzaamt opnieuw een van haar melkstromen

Heerenveen -  Royal A-ware gaat opnieuw een van haar melkstromen verder verduurzamen.

Met deze stap gaat Royal A-ware na weidemelk, Biologische melk en de A-ware melkstroom voor Albert Heijn opnieuw een melkstroom verder verduurzamen.

Nederlandse melk met een plus A-ware Boerderijmelk is VLOG gecertificeerd en dient te voldoen aan een aantal eisen op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en huisvesting.

De melkveehouder moet bijvoorbeeld deelnemen aan KoeKompas en het duurzaamheidsprogramma A-ware duurzaam, groene stroom gebruiken en iedere koe voldoende ruimte en een zachte lig plek bieden.

Bij zowel de A-ware melkstroom voor Albert Heijn als de A-ware Boerderijmelk heeft Royal A-ware nog ruimte voor nieuwe melkveehouders. Klaas de Jong, COO Royal A-ware: “Melkveehouders die leveren aan Royal A-ware kunnen een melkstroom kiezen die het beste bij hun bedrijfsvoering past. Samen met onze melkveehouders en onze klanten werken wij verder aan verduurzaming en het verbeteren van het rendement op het boerenerf.”

De komst van de nieuwe mozzarellafabriek biedt de mogelijkheid om alle melkstromen voor de korte en de lange termijn goed tot waarde te brengen.