Feanster rugby mini’s als 13e geëindigd op NK

Heerenveen - Het is de mini’s van de Feanster Rugby Club (FRC) helaas net niet gelukt om het landelijke kampioenschap  mee naar huis te nemen.

Twee weken geleden meldden we al dat deze ploeg was doorgedrongen tot de jeugdige rugby top van Nederland. Afgelopen zaterdag vertrok de ploeg, met een grote schare supporters, al vroeg naar Tilburg om daar een fantastisch zonovergoten toernooi te spelen.

De Feanster mannen hebben zich zeer dapper geweerd en moedig gestreden, echter de ploegen uit het westen en het zuiden van het land bleken toch een maatje te groot. Met een fantastisch gelijk spel tegen Twente, maar verloren tegen Rotterdam, Castricum en combinatie Nieuwegein/Tiel/Betuwe, bleek een gedeelde 13e plaats het meest haalbare. Den Haag ging er dit jaar met het kampioenschap van door.


Het schrikt de ploeg echter niet af om volgend weekend gewoon de draad weer op te pakken en  verder te strijden in de noordelijke “Kans van Hans” competitie. Daarnaast zal in juni op het strand bij Hoek van Holland opnieuw de strijd aangegaan worden met de top van Nederland en met internationale ploegen.