,Een lekker begin in Heerenveen'

Heerenveen - “Het is een lekker begin hier.'' Dat zei winnaar Anna van der Breggen na afloop van de tijdrit door Heerenveen, De Knipe en Oranjewoud. 

Anna van der Breggen heeft de ronde van 8 kilometer in 10.35 minuten afgelegd. Dat is gemiddeld meer dan 45 kilometer per uur.

,,We kijken terug op een prachtig evenement wereldtoppers van formaat,'' aldus wethouder Hans Broekhuizen.  Naast Anna van der Breggen deden bijvoorbeeld ook wereldkampioenen Chantal Blaak en Lisa Brennauer mee. En ook zij hadden minder dan 11 minuten nodig om de ronde af te leggen.

Naast de enorme inzet van de deelnemers, heeft de Healthy Ageing Tour ook veel gevraagd van de ondernemers en inwoners in de directe omgeving.  Broekhuizen: ,,U kon tijdens de Tour niet zomaar gaan en staan waar u wilde, en soms moest u uw planning voor de dag aanpassen. Wij zijn erg blij dat voor uw flexibiliteit tijdens de Tour. Bedankt daarvoor.''  

,,Wij kijken erg tevreden terug op de komst van dit sportevenement naar ons gemeente. We hopen dat omwoneden ook positief terugkijken op de Healthy Ageing Tour,'' aldus Broekhuizen.