Drie zwemmers OSG Sevenwolden gaan naar kampioenschappen

Heerenveen - Tijdens de Swimcup in Den Haag op 6 april aanstaande wordt het Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen (NJJK) Lange afstanden gezwommen.

De beste jongens en meisjes van Nederland, in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar, met een limiet op de 1500 meter (jongens) en 800 meter (meisjes) zullen hier tegen elkaar zwemmen om de beste van Nederland te worden.

Vanuit het ITC (Instroom Talentencentrum) zwemmen zijn er maar liefst drie deelnemers: Marte Hieke van der Kamp van zwemvereniging De Vikings uit Harlingen, Wouter Zijlstra van ZC de Forel uit Wolvega en Meindert Dekkinga van HZ&PC Heerenveen uit Heerenveen. De drie zwemmers trainen samen met nog zes zwemmers van verschillende verenigingen trainen een aantal extra uren bij het ITC zwemmen.

Voordat de reguliere lessen starten op OSG Sevenwolden trainen de zwemmers onder begeleiding van Rick Driezen anderhalf uur extra op dinsdag –en vrijdagochtend om zichzelf nog beter te ontwikkelen. Marte Hieke, Wouter en Meindert zijn dit seizoen ook al naar het NJJK Korte baan in Eindhoven geweest waarbij ze in een 25 meter wedstrijdbad verschillende afstanden hebben gezwommen.