Poppentheater Inkipinki geeft voorstelling in bibliotheek Heerenveen

Heerenveen - Op vrijdagmiddag 13 april komt Poppentheater Inkipinki naar de bibliotheek van Heerenveen met de voorstelling  ’Zeegezichtje en de zoektocht naar mevrouw Oester’.

Deze is bestemd voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. De aanvangstijd  is 15.00 uur en aanmelden is verplicht. Dit kan via  www.bibliotheekheerenveen.nl en bij de servicebalie van de bieb. Ouders en begeleiders van de kinderen dienen ook een kaartje te kopen.

Hoofdpersoon van de voorstelling is zeemeermin Zeegezichtje. Zij heeft de wijze raad van mevrouw Oester nodig. Mevrouw Oester is de vraagbaak voor de zeemeerminnen en ze geeft met haar parel licht in de donkere zee. Dankzij haar botsen de zeemeerminnen niet tegen elkaar op. Er zijn alleen kapers op de kust. Piraat Paultje en zijn papegaai Snugger stelen mevrouw Oester en nemen haar mee naar het piratenschip.

Zeegezichtje gaat op zoek naar mevrouw Oester om haar te redden. Ze zwemt bij de koude ijszee en ontmoet daar een huilende zeehond die het liefst omgetoverd wil worden in een vrolijk konijn. En ze krijgt hulp in de tropische zee van krokodil Klappertand. Lukt het haar uiteindelijk om mevrouw Oester te redden en ervoor te zorgen dat er weer licht is in de zeemeerminnenzee?

CoderDojo

De CoderDojo-middag in de bibliotheek op vrijdag 13 april is volgeboekt. Aanmelden hiervoor is dus niet meer mogelijk. CoderDojo staat voor zelf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen en games maken. Elke tweede vrijdag en derde zaterdag  van de maand kunnen toekomstige programmeurs van 7 tot 17 jaar hiervoor in de bieb terecht.