De ronde van Oranjewoud

Oranjewoud - De Ronde van Oranjewoud start 5 mei voor de 24e keer. Het startschot wordt om 11.00 uur gegeven voor het Abe Lenstra stadion in Heerenveen.

Nieuw dit jaar is de ‘Negative-splitcompetitie’, waarbij de deelnemers van de 26,1 km worden uitgedaagd om na de eerste doorkomst bij de 16,1 km de laatste ronde van 10 km omgerekend sneller te lopen dan de eerste ronde.

De eerste ronde van 16,1 km dient overigens 1u25 of sneller afgelegd te worden. Dit komt neer op ten minste 11,4 km per uur. De loper met de meeste snelheidstoename in km/uur van ronde twee ten opzichte van ronde één wint. Voor de winnaar wordt een prijs beschikbaar gesteld.

95% van de hardlopers starten te snel bij een wedstrijd. Een meer rustige start heeft vele voordelen.

Zeker bij langere afstanden geldt: De tijd die je wint bij de start weegt meestal niet op tegen het verlies in tijd in het laatste stuk. Omdat de ‘Ronde van Oranjewoud’ veel gebruikt wordt door lopers die trainen voor de Mar-athon Sneek, welke op 23 juni gelopen wordt, is dit een extra uitdaging om bewust je race in te delen.

Daarnaast hoopt de organisatie van ‘Ronde van Oranjewoud’ dat niet alleen de snelste loper de afstand gaat winnen, maar dat we ook een verrassende winaar gaan zien van de ‘Negative-splitcompetitie’