Dikkie Dik en realistische tekeningen in bibliotheek Heerenveen

Heerenveen - In de bibliotheek van Heerenveen is het op vrijdag 6 april weer tijd voor de maandelijkse BoekStart-inloopochtend.

Ditmaal staan de verhaaltjes over Dikkie Dik centraal. En tot en met maandag 30 april exposeert Marion Hazenberg haar realistische tekeningen in de bibliotheek.

BoekStart

Tijdens de BoekStart-inloopochtend wordt van 10.00 tot 11.00 uur aandacht besteed aan digitale prentenboeken en luisterboeken. Dit in het kader van de Media Ukkiedagen, die van 6 tot en met 13 april plaatsvinden. Op verschillende manieren worden er verhaaltjes van Dikkie Dik getoond. (Groot)ouders met baby's en peuters zijn van harte uitgenodigd. De toegang is gratis. BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert.

Tentoonstelling

Iedereen is welkom om de expositie met tekeningen van autodidact Marion Hazenberg (33) uit Heerenveen tijdens de openingsuren van de bibliotheek te komen bekijken. Hazenberg is zich steeds meer gaan focussen op het creëren van een realistisch effect. Door verschillende technieken en materialen te combineren, heeft ze een eigen manier gevonden om de persoon op papier tot leven te laten komen.
In januari is Marion afgestudeerd als diëtiste aan de Hanzehogeschool in Groningen. Toch heeft ze besloten om haar droom te volgen en haar werk te maken van haar tekenpassie. Al haar kennis over realistisch tekenen heeft Marion gebundeld en verwerkt tot een cursus. Deze start halverwege april, op dinsdag in De Rinkelbom en op woensdagavond in de Heerenveense School. Aanmelden kan via het mailadres erya-art@outlook.com. Marion maakt ook portrettekeningen in opdracht.

Meer informatie is te vinden via www.facebook.com/eryaartNL en www.instagram.com/erya_art.