Voorbereidingen zomerspelweek alweer van start

Heerenveen - Elk jaar in de zomervakantie is het groot feest voor basisschoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8 uit Heerenveen.

Een week lang kunnen de kinderen hutten bouwen, spellen spelen en helemaal uit hun dak gaan. 

Al tientallen jaren organiseert Stichting Caleidoscoop in samenwerking met tientallen vrijwilligers de Zomerspelweek. Deze vrijwilligers zijn alweer enige tijd druk bezig met de voorbereidingen rondom een nieuwe editie.

De Zomerspelweek is een activiteitenweek voor alle basisschoolkinderen uit de gemeente Heerenveen. Hij is jaren geleden in eerste instantie opgezet voor kinderen, die tijdens de zomerperiode niet op vakantie konden of weinig activiteiten konden ondernemen. Inmiddels is de Zomerspelweek zo groot geworden, dat alle basisschoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8 uit de gemeente Heerenveen, uitgenodigd worden om mee te komen doen.

Elk jaar komen er tussen de 250 en 300 kinderen enthousiast hutten bouwen, speurtochten lopen en bosspelletjes spelen. Voor de oudere kinderen is er ook een spannende spokentocht waarna ze mogen blijven slapen.

Dit jaar is het thema "het Zomerspelweek festival".

Zomerspelweek is onderdeel van stichting Caleidoscoop maar draait bijna volledig op vrijwilligers. Dinsdag 27 maart is er, om 19.30 weer een vergadering in jongerencentrum Casa, voor alle vrijwilligers en wordt er verder gegaan met de voorbereidingen.

Voor meer informatie:

www.zomerspelweek.nl

Aanmelden als vrijwilliger kan via wervingzsw@gmail.com