WeHelpen balie geopend in bibliotheek Akkrum

Akkrum - De derde WeHelpen balie is woensdag 21 maart geopend en ditmaal bij de bibliotheek in Akkrum.

Naast de Rabobank BK-plein en Caleidoscoop kan iedereen met vragen over WeHelpen nu ook terecht bij de bibliotheek in Akkrum. WeHelpen is een website waar vrijwillige hulp gevraagd kan worden, maar ook kan worden aangeboden. 

WeHelpen Balie

Bij een WeHelpen balie kan iedereen terecht voor informatie en ondersteuning over WeHelpen. Bijvoorbeeld om te bekijken hoe je een account aanmaakt of een hulpvraag goed formuleert. De balie werd gedraaid door FoarElkoar, die de website ook omarmd heeft. 

WeHelpen

WeHelpen bereikt meer mensen, waarmee hulp uit een heel andere hoek kan komen dan men misschien verwacht. Zodat het juist vanzelfsprekend wordt om de buurman even met de tuin te helpen. Het stellen van een hulpvraag of het reageren hierop kan iedereen gewoon vanuit huis, bij een eigen computer, doen. Het mooie van een WeHelpen balie is dat er iemand is die kan helpen om de gegevens in te voeren voor de inwoners die minder handig zijn met een computer. 

In heel de gemeente Heerenveen poppen nu WeHelpen balies op. De Rabobank BK-plein is een balie en deze is op woensdagmiddag bemenst. De balie bij Caleidoscoop, Weegbree 72 in Heerenveen is alle werkdagen geopend en hier kunnen mensen voor vragen komen, maar ook om de eerste keer af te spreken met een match van WeHelpen. 

Getrainde medewerkers

Elke medewerker kent WeHelpen en is getraind in het gebruik ervan. Medewerkers helpen graag de inwoners die wel graag iets willen doen of juist een hulpvraag hebben, met het aanmaken van eigen account op de WeHelpen pagina. 

Voor organisaties in Heerenveen die ook een WeHelpen balie willen, kan het VrijwilligerServicePunt (VSP) van Heerenveen voorlichting geven.