Eerste naam bekend van Reunieconcert Heerenveen

HEERENVEEN - Een eerbetoon aan de legendarische zangeres Carole King door Esther Groenenberg. De organisatie van het Reunieconcert Heerenveen heeft vandaag tijdens een persconferentie in Het Gerecht in Heerenveen een tipje van de sluier opgelicht van de komende editie op vrijdagavond 12 oktober.

De eerste naam is bekendgemaakt. Esther Groenenberg komt uit Zwolle en maakt op dit moment furore met een tribute aan de Amerikaanse zangeres Carole King. Diens legendarische album Tapestry staat in Esther’s show centraal, maar ze maakt ook uitstapjes naar het eerdere werk van King en naar de muziek van vriend James Taylor.

Esther Groenenberg zingt en speelt piano en wordt begeleid door Bauke Bakker op drums en Dirk Schreuders op bas, beiden bekend van Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young). Ook gitarist Bas Schouten van The Handsome Poets & Lisa Lois komt naar Heerenveen om Esther terzijde te staan.

De zangeres scoorde eerder een grote YouTube-hit met het liedje 'Oh meisje' en was te zien in o.a. De Wereld Draait Door. Ook treedt ze op met jaren zestig tributeband The Bluebettes.

Carole King

Carole King brak in 1971 door als soloartiest met het zeer succesvolle Tapestry, haar bekendste en meest gewaardeerde album. Tapestry wordt beschouwd als een van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Het album zou zes jaar in de Amerikaanse hitlijst blijven staan. Hierop staan enkele van de vroegere hits die ze met Gerry Goffin schreef en het nummer You've got a friend. Dit werd overigens een hit voor James Taylor, die ook op Tapestry te horen is, als muzikaal begeleider. Ook staat hierop het nummer Where you lead, dat rond de eeuwwisseling hernieuwde belangstelling won, doordat het de titelsong was van de televisieserie Gilmore Girls.

Feesttent

Het Reunieconcert wordt dit jaar voor het eerst weer in een grote feesttent gehouden ter hoogte van Ingang G van het Abe Lenstra Stadion. De vorige drie edities vonden plaats in Fean PLaza, maar deze ruimte leent zich niet echt voor een grootschalig concert. Binnenkort worden meer namen van artiesten bekend gemaakt.