FOTO'S: Ruim drie ton voor onderzoek lymfeklierkanker

Heerenveen - Voor onderzoek naar lymfeklierkanker is tijdens de vierde editie van de Hollandse 100 een bedrag van 309.438 euro opgehaald. Aan het evenement waarbij 10 kilometer wordt geschaatst en 90 kilometer gefietst, dat wordt georganiseerd door stichting Lymph&Co, deden in totaal 503 sportievlingen mee. Zij hebben via sponsoring het bedrag, dat ongeveer een ton lager lag dan bij de voorgaande editie, bij elkaar gebracht.

Voor onderzoek naar lymfeklierkanker is tijdens de vierde editie van de Hollandse 100 een bedrag van 309.438 euro opgehaald. Aan het evenement waarbij 10 kilometer wordt geschaatst en 90 kilometer gefietst, dat wordt georganiseerd door stichting Lymph&Co, deden in totaal 503 sportievlingen mee. Zij hebben via sponsoring het bedrag, dat ongeveer een ton lager lag dan bij de voorgaande editie, bij elkaar gebracht.

Ook leden van het Koninklijk Huis namen deel, waaronder de aanjager van de organiserende stichting Prins Bernhard junior, zijn moeder Prinses Margriet en Prins Maurits, die door een val op het ijs een pijnlijke blessure opliep en daardoor niet op de fiets kon stappen.

Naast de pinses en prinsen waren er diverse sportieve BN-ers aanwezig. Zo reden Patrick Kluivert, Simon Keizer en modeontwerpster Olcay Gulsen haar ronden. ,,Ik heb afgelopen week eerst een paar schaatsen gekocht, aangezien ik nog nooit geschaatst heb. In de eerste ronden ben ik een aantal keer gevallen, maar daarna ging het steeds beter", aldus Olcay. De fietstocht viel haar ook wel enigszins tegen, met name de harde wind en het koude weer waren spelbrekers.

Of de vijfde editie van de Hollandse 100 weer in en om Thialf wordt verreden is nog niet bekend.