Winst voor Quick Stick Heerenveen

Quick Stick nam het op de koude vrijdagavond op tegen eersteklasser Amersfoort in de derde ronde van de beker.

In de eerste helft ging het veldspel redelijk gelijk op maar bleek Amersfoort dodelijker in de afronding, wat resulteerde in een 0-3 ruststand. Na rust was Quick Stick de bovenliggende ploeg, maar wist het de achterstand niet meer ongedaan te maken, 1-3.


De eerste kansen in de wedstrijd dienden zich al snel aan. Eerst was het Eline van den Bosch die de bal op namens Quick Stick op de paal sloeg, waarna ook Amersfoort met een tip-in gevaarlijk werd. Het eerste doelpunt viel ook al in de 5e minuut toen Amersfoort, nadat lijnstop Britt Herder eerst nog knap had gered, een strafbal verdiende en benutte. De 0-2 volgde in de 24e minuut toen Amersfoort van dichtbij de bal het doel in kon pushen. Zeven minuten voor rust werd het zelfs 0-3 toen een Amersfoortse spits de bal hard de kruising in sloeg.


In de tweede helft kreeg Amersfoort al snel een strafcorner, die goed werd gekeerd. Vervolgens nam Quick Stick het initiatief, stond de druk goed en wist het team veel kansen te creëren. Zo raakte Meran Horsten voor de tweede maal de paal van het Amersfoortse doel, stuitte Anne-Marte Brink na een snelle aanval op de keepster en flatste Lisan ten Berge in het zijnet. In de 64e minuut was het dan toch raak toen Lisan ten Berge de bal over de keepster heen in het net schoof. Vervolgens zette Quick Stick nog aan in een poging de achterstand weg te werken, maar kon het de nederlaag niet meer voorkomen.


Nu het bekeravontuur erop zit gaat de focus volledig naar de competitie. Waar Quick Stick zondag bij hekkensluiter Twente op bezoek gaat.