Een drama van karton in Posthuis Heerenveen

Heerenveen - Orfeo, een drama van karton in Posthuis Heerenveen

Op zondag 25 maart 2018 om 15.00 uur is de nieuwe voorstelling van Steef de Jong / Groots en Meeslepend ORFEO, een drama van karton te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen, en op woensdag 4 april om 20.30 uur in Schouwburg de Harmonie in Leeuwarden. 

Na de succesvolle trilogie Groots en meeslepend wil ik leven, Ludwig en Straussvogel gaat Steef de Jong terug naar de bron aller opera’s en operettes: de mythe van Orpheus. Dit verhaal, over een zanger die zelfs de stenen aan het huilen krijgt, was de inspiratie voor de allereerste opera (L’Orfeo van Monteverdi uit 1607) en de allereerste operette (Orphée aux Enfers van Offenbach uit 1858).

Orfeo, een drama van karton is een Groots en Meeslepende voorstelling over de liefde, de dood en de kracht van muziek.
Bijgestaan door Marieke Hopman op accordeon maakte De Jong een geheel nieuwe versie van deze mythe met pop-up decors, muziek, humor en natuurlijk karton.


Steef laat op z’n eigen onnavolgbare wijze de schoonheid zien en horen van operettes uit lang vervlogen tijden. In talloze zeer succesvolle voorstellingen wekt hij doodgewaande genres tot leven zoals eerder in De Modern Art Revue met Alex Klaasen en Steef's Operette Uurtje.
 
De Volkskrant noemde Steef de Jong ‘de ontdekking van 2017’. Kort daarna ontving hij de Mary Dresselhuysprijs 2017. Uit het juryrapport: ‘Steef de Jong is een opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multi-talent die uiteenlopende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden. […] De prijs is ‘een ode aan zijn talent en originaliteit.’