Aanlijn- en muilkorfgebod voor bijtgrage terriërs

Heerenveen - Twee bijtgrage Engelse Staffordshire terriërs uit Heerenveen krijgen een aanlijn- en muilkorfgebod. Een kat legde door hen het loodje.

De beesten hebben tijdens het uitlaten meermaals katten en andere honden de stuipen op het lijf gejaagd. Ze rukken zich los als ze andere dieren in het vizier krijgen. Bij de politie zijn formeel twee bijtincidenten geregistreerd.

Tijdens een gesprek op het gemeentehuis heeft de eigenaresse, die in totaal vier honden heeft, erkend dat zij de honden niet onder controle heeft. De twee die voortaan verplicht een muilkorf moeten dragen zijn een donkerbruine en een grijze teef.

In januari en oktober vorig jaar hebben de honden een kat zeer ernstig gebeten. Tijdens de laatste aanval overleefde een kat het niet. In april viel een van de terriërs een hond aan.

De eigenaresse had de dieren een gedragstest kunnen laten ondergaan. Daar ziet ze van af. Ze legt zich neer bij het gemeentelijk verbod. De eigenaren van de geslachtofferde katten zijn door de gemeente op de hoogte gesteld, aldus Leeuwarder Courant