Pelle van Amersfoort ambassadeur Jeugdvissen Fryslan

Heerenveen - Om bij de jeugd de sportvisserij nog beter onder de aandacht te brengen heeft Sportvisserij Fryslân selectiespeler van SC Heerenveen Pelle van Amersfoort benaderd om zich in te zetten als ambassadeur voor de jeugdvisserij in Fryslan. Pelle reageerde zeer enthousiast.

Hij is een echte natuurman en trekt regelmatig het veld in. Sportvisserij Fryslân kwam hem op het spoor door een item op Sport Fox, gemaakt in de omgeving van Grou, over zijn passie voor de jacht. Toen Harrie Holtman hem vervolgens de eerste keer telefonisch benaderde zat Pelle te vissen vanuit zijn achtertuin, dus de klik was snel gemaakt.

Als ambassadeur zal Pelle worden ingezet bij zoveel mogelijk jeugdactiviteiten en zal zijn prominente aanwezigheid met name stimulerend werken op de aanwezigheid en het enthousiasme van de jeugd.

Pelle zal in de toekomst aanwezig zijn bij vislessen op scholen, activiteiten van de Sportvisserij Fryslân Jeugdraad, het Fries Kampioenschap Wedstrijdvissen Jeugd op 2 juni in Grou, Streetfishing Fryslan en alle andere activiteiten waar jeugdige sportvissers aanwezig zijn.

Als profvoetballer bij sc Heerenveen en ook als geselecteerde speler bij Jong Oranje, heeft Pelle natuurlijk een drukke agenda, maar hij gaf nadrukkelijk aan dat hij zeer vereerd was met het ambassadeurschap en dat de activiteiten ook zeer goed passen in zijn sociale betrokkenheid en dat van sc Heerenveen.