Veelbesproken expositie Real Human Bodies naar Heerenveen

HEERENVEEN -   De inmiddels veelbesproken expositie Real Human Bodies komt naar Heerenveen. Hij is van  23 tot en met 25 maart  te zien in het Thialfstadion. 

Tot voor een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.

De rondreizende tentoonstelling Real Human Bodies heeft als doel de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven.  Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor o.a. artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is.

 De tentoonstelling verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker.  Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken.

Bovendien is deze tentoonstelling de ideale gelegenheid discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.

 De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding.

Dagelijks doorlopend van 11 tot 18 uur. Locatie :  Thialf - Pim Mulierlaan 1 - Heerenveen

 Tickets verkrijgbaar aan de tentoonstellingskassa of via internet www.eventbrite.nl  (zoekopdracht bodies s hertogenbosch)