Mooie prestaties atleten Udiros Outdoor in Kootstertille

Heerenveen - NIEUWEHORNE -  De atleten van Udiros outdoor waren afgelopen zondag lekker bezig in Kootstertille waar de 17e Biddle Survivalrun werd georganiseerd.  Deze survivalrun staat bekend als een van de zwaarste runs in het circuit. De organisatie had ook dit jaar weer de nodige nieuwe en uitdagende hindernissen in het parcours opgenomen. Vooral de eindhindernis van in totaal 40 meter was indrukwekkend, waarbij de wedstrijdlopers  een deel van deze hindernis langs verticaal hangende planken moesten overbruggen. De bij Udiros Outdoor trainende atleten hebben prima prestaties geleverd in de verschillende categorieën. In de jongste categorie (JSC-D, 8 & 9 jaar) werd Claudette Ritsema eerste bij de meisjes. Zij liep het parcours van 4 kilometer in een snelle tijd van 52 minuten en 17 seconden. Aline Jonker en Solène Ritsema liepen mee in de categorie JSC-C (10 & 11 jaar) en bedwongen de 5 kilometer run. Vooral het lopen tussen de hindernissen was een pittige uitdaging, met de nodige heuveltjes en veel modderige paden. Hylke Jonker liep in dezelfde categorie het parcours in minder dan een uur en werd 10e. Na de jeugdwedstrijden starten de senioren wedstrijdlopers. Ydo de Vries zat dicht op het podium met een 4e plek (40+) en Wouter Koning finishte binnen de top-10 op de MSR (Middellange Survivalrun). Robin Kamperveen en Janco Heida leverden een solide run af op de KSR (Korte Survivalrun). In de middag waren de recreanten aan de beurt. Er was ingeschreven op de categorieën 8 kilometer (in de lichte en zware variant) en zelfs op de 11 kilometer. Erg bijzonder was de prestatie van Harmen Boersma. In zijn eerste survivalrun lukte het hem deze langste afstand met succes te bedwingen, met een ware uitputtingsslag op de laatste hindernis om langs de verticale planken te komen. Over twee weken start een groep van 12 jeugdleden onder begeleiding van de trainersstaf in de survivalrun van Wesepe.

NIEUWEHORNE -  De atleten van Udiros outdoor waren afgelopen zondag lekker bezig in Kootstertille waar de 17e Biddle Survivalrun werd georganiseerd. 
Deze survivalrun staat bekend als een van de zwaarste runs in het circuit. De organisatie had ook dit jaar weer de nodige nieuwe en uitdagende hindernissen in het parcours opgenomen. Vooral de eindhindernis van in totaal 40 meter was indrukwekkend, waarbij de wedstrijdlopers  een deel van deze hindernis langs verticaal hangende planken moesten overbruggen.
De bij Udiros Outdoor trainende atleten hebben prima prestaties geleverd in de verschillende categorieën. In de jongste categorie (JSC-D, 8 & 9 jaar) werd Claudette Ritsema eerste bij de meisjes. Zij liep het parcours van 4 kilometer in een snelle tijd van 52 minuten en 17 seconden. Aline Jonker en Solène Ritsema liepen mee in de categorie JSC-C (10 & 11 jaar) en bedwongen de 5 kilometer run. Vooral het lopen tussen de hindernissen was een pittige uitdaging, met de nodige heuveltjes en veel modderige paden. Hylke Jonker liep in dezelfde categorie het parcours in minder dan een uur en werd 10e.
Na de jeugdwedstrijden starten de senioren wedstrijdlopers. Ydo de Vries zat dicht op het podium met een 4e plek (40+) en Wouter Koning finishte binnen de top-10 op de MSR (Middellange Survivalrun). Robin Kamperveen en Janco Heida leverden een solide run af op de KSR (Korte Survivalrun).
In de middag waren de recreanten aan de beurt. Er was ingeschreven op de categorieën 8 kilometer (in de lichte en zware variant) en zelfs op de 11 kilometer. Erg bijzonder was de prestatie van Harmen Boersma. In zijn eerste survivalrun lukte het hem deze langste afstand met succes te bedwingen, met een ware uitputtingsslag op de laatste hindernis om langs de verticale planken te komen. Over twee weken start een groep van 12 jeugdleden onder begeleiding van de trainersstaf in de survivalrun van Wesepe.