Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen

Heerenveen - HEERENVEEN - Trainer Jurgen Streppel vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen. Het aflopende contract van de trainer wordt niet verlengd.

Verrassend is het nieuws niet. Onder leiding van Streppel presteert Heerenveen eigenlijk al ruim een jaar teleurstellend – de goede start van het seizoen daargelaten.
Na de nederlaag tegen Ajax (4-1), afgelopen zondag, staat Heerenveen in het rechterrijtje van de eredivisie. De ploeg heeft nog wel uitzicht op de play-offs: ADO Den Haag, dat achtste staat, heeft slechts een punt meer.
Streppel begon in de zomer van 2016 aan zijn klus in het Abe Lenstra-stadion. De eerste seizoenshelft van het seizoen 2016/2017 verliep boven verwachting. Met uitstekend voetbal haalde Streppel een vracht punten met zijn elftal, dat zelfs even mocht ruiken aan de tweede plaats. Na de winterstop kwam de klad er echter in. Heerenveen behaalde nog wel de doelstelling (de play-offs), maar werd daarin roemloos uitgeschakeld door FC Utrecht.   Algemeen directeur Luuc Eisenga: ‘’Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken tussen alle partijen. We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen. We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij sc Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen.’’ Door het niet verlengen van het contract van Streppel, komt er eind mei van dit jaar een einde aan twee seizoenen hoofdtrainerschap van Streppel bij sc Heerenveen. Jurgen Streppel speelde van 1990 tot 2005 in het Nederlandse betaald voetbal bij achtereenvolgens Helmond Sport, RKC Waalwijk, Telstar en wederom Helmond Sport. Na zijn actieve voetbalcarrière werd Streppel in 2008 trainer bij Helmond Sport. Vanaf 2011 was hij hoofdtrainer bij Willem II, voordat hij de overstap naar Heerenveen maakte.

Contractverlenging Hamstra

De clubleiding heeft besloten om het lopende contract van technisch manager Gerry Hamstra open te breken en met één jaar te verlengen tot de zomer van 2020. Hamstra is sinds juni 2016 technisch manager bij sc Heerenveen.
Eisenga: ‘’De visie en opvatting van Gerry en sc Heerenveen vallen samen. Ons DNA bestaat uit het opleiden van spelers. We willen met het team aanvallend en attractief voetbal spelen. Onze supporters en sponsoren verdienen gewoon een mooie pot voetbal. We bouwen de komende jaren aan een prestatie gedreven topsportcultuur, waarin nog meer ruimte moet zijn voor innovatie en het creëren van een modern topsportklimaat, met de daarbij behorende faciliteiten.’’