Geen beloning voor Hevoc Dames

HEERENVEEN -   Na drie weken rust, vanwege vakantieperiode, traden de Hevoc dames aan tegen Drachten. Een furieus begin kreeg geen uiteindelijke beloning, want de Drachtsters trokken in een vijfsetter met 2-3 aan langste eind.

Tegen Stanfries hadden de dames goed en mooi volleybal laten zien, het was jammer dat er een stop kwam. Evenwel starten de dames furieus en zette met de serve de passende lijn van Drachten stevig onder druk, hierdoor kwam Drachten maar mondjesmaat aan aanvallen toe. Hevoc maakte dankbaar gebruik van geboden kansen, hetgeen resulteerde in een overtuigende 25-11 setwinst!!!!!  De setwinst leek verlammend te werken , want Hevoc moest in set twee in achtervolging. Gaandeweg de set werd het door Drachten geslagen gaatje gedicht. Bij bereiken 20 punten grens had Hevoc initiatief weer en trok ook deze set naar zich toe.
Je zou zeggen dat de 2-0 voorsprong, en dan zeker manier waarop verworven, vertrouwen zou geven. Maar het leek nog verlammender te werken, want daar waar Drachten de eerste kansloos verloor was het nu Hevoc dat zelfde overkwam, 11-25. Set vier leek in veel op set. Hevoc moest in de achtervolging en daar waar het in set twee nog het initiatief naar zich toe kon trekken gelukte dit nu net niet. Vooral passend liet Hevoc teveel steekjes vallen, waardoor Drachten eigenlijk simpel in set werd gehouden.
De vijfde set moest beslissing brengen . Hierin nam Hevoc het voortouw. Bij de veldwissel was het 8-4 in voordeel van de Heerenvensters. Men drukte door naar 10-6 en leek de 3-2 winst in de maak. Maar Drachten knokte terug, zette zowel serverend als aanvallend Hevoc onder druk en kwam terug in de set. Einde set was bloedstollend spannend, waarin het foutenpercentage hoger was dan het mooie volleybal. Uiteindelijk was het Drachten dat met 14-16 de winst greep in de set en daarmee ook de wedstrijd.
Wederom bij tijd en wijlen wel weer mooi en goed volleybal, maar ook bij tijd en wijlen te weinig stabiliteit tijdens de wedstrijd.  De pieken zijn te hoog en de dalen te laag. Met nog vijf wedstrijden lijkt plaats zes het hoogst haalbare, daar waar voorafgaand aan seizoen op meer gehoopt was. Vele omstandigheden zijn debet aan lopend seizoen. Feit is wel dat er , nu al, een goede basis ligt voor komend seizoen waaraan al gewerkt kan worden. De investeringen zullen dan , hopelijk, eerder uitbetaald worden.