Vrije Fries en Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) in Kiekenhof Nieuwehorne

NIEUWEHORNE - Fanfare De Vrije Fries en het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) verzorgen op 17 maart een  muzikale avond.

De Vrije Fries telt 30 leden en bestaat ondertussen meer dan 90 jaar en zal een  aantal swingende nummers laten horen, waarvan één stuk met een zeer bijzondere solist. Deze avond is een try out voor het Gouden Spikerfestival in mei. De Vrije Fries doet daar voor het eerst mee en hoopt uiteraard op een positieve beoordeling.

Na de pauze speelt het Frysk Jeugd Fanfare Orkest

In het FJFO spelen jongeren van 13 tot en met 24 jaar. Het FJFO werd in 1997 opgericht om jonge, talentvolle muzikanten te stimuleren en hen ervaring op te laten doen met fanfaremuziek.

Tweewekelijks komen de huidige 45 muzikanten bij elkaar in Arum om te repeteren. Het hoge niveau van het orkest wordt regelmatig geëtaleerd bij concerten binnen- en buiten de provincie.

Eens per jaar is er een studieweekend en wordt gezamenlijk een groot muziekevenement bezocht, zoals het internationale muziekfestival in Duitse Rastede of het internationale jeugdfestival in Neerpelt, België.

Beide orkesten staan onder leiding van Syde van de Ploeg.

Locatie: De Kiekenhof

Aanvang van de avond:  20.00 uur