Concert Pro Rege met in hoofdrol 50 jaar jonge jeugdorkest

HEERENVEEN -  Op zaterdag 17 maart 2018 om 19.30 uur houdt Chr. Brassband Pro Rege Heerenveen in Ateliers Majeur in Heerenveen haar jaarlijkse verenigingsconcert, met optredens van alle drie orkesten van de vereniging. Centraal deze avond staat het gouden jubileum van het jeugdorkest.

In 2018 is het 50 jaar geleden dat het jeugdorkest van Chr. Brassband Pro Rege Heerenveen is opgericht. De muziekvereniging Pro Rege zelf is opgericht in 1924. In 1968 startte de toenmalige dirigent Jan de Haan naast het reguliere A-orkest met een jeugdopleiding. Dit betekende dat Pro Rege zelf de muzieklessen aan de jeugd verzorgde, waarbij het samenspelen in een groep centraal stond.

Al snel bleek dat er uit deze hechte groep jeugdige muzikanten een bloeiend jeugdorkest kon worden gesmeed. In 1982 kon dirigent Jan de Haan de baton voor dit inmiddels volwaardige orkest met een gerust hart overdragen aan dirigent Jan de Lange. Na vervolgens de dirigenten Gerard de Haan, Thijs Oud en Hendrik de Boer staat het huidige B- (jeugd) orkest met zo’n 33 leden nu onder leiding van Martine Reijenga.

Een aantal oud-dirigenten is op het verenigingsconcert op 17 maart aanwezig om met het jarige B-orkest een door hen gekozen werk te spelen.

Uiteraard is niet alleen het B-orkest, maar de hele vereniging vertegenwoordigd op deze avond. Naast het A-orkest dat eind april 2018 zal deelnemen aan de Vlaams Open Brassband Kampioenschap in Mechelen (België) zal ook het C-orkest met de allerjongste muzikanten van zich laten horen.

voorverkoop viainfo@proregeheerenveen.nl