Raam Teaterhûs Akkrum door vandaal ingegooid

Heerenveen - AKKRUM - Een vandaal heeft woensdagavond een van de ramen van het Teaterhûs in Akkrum ingegooid, terwijl daar een drukbezette vergadering was.

Twee doffe dreunen waren er voor nodig om het draadglas te vernielen. Het draadraam is dank zij het draadgaas niet volledig uit de deur gesprongen. Wel lagen er schreven over de vloer. Met tijdelijke maatregelen is de deur weer wind- en waterdicht gemaakt.
Het akkefietje gebeurde tijdens een bijeenkomst van een van de werkgroepen, die in juni het evenement rond Frank Cooper alias Folkert Kuipers organiseert. Deze oud-Akkrumer opende in 1896 het Grootste Warenhuis ter Wereld in New York. In het dorpscentrum wordt dat tot zo’n zestien meter hoogte nagebouwd, terwijl vijfhonderd figuranten het straatleven uit die tijd naspelen.
Dank zij een oplettende passant heeft de organisatie een scherp signalement van de dader. De persoon wordt verzocht zich zelf te melden, anders wordt aangifte bij de politie gedaan. Dat kan op telefoonnummer 0654-727557.