Jazz-zangeres KARSU in Posthuis Theater

HEERENVEEN -  Zaterdag 10 maart om 20:15 uur is in het Posthuis Theater in Heerenveen jazz-zangeres KARSU te zien en te horen met het jazzconcert ‘KARSU plays Atlantic Reords’.

Karsu Dönmez (1990) is een Nederlandse jazz-zangeres en pianiste van Turkse komaf. Al op haar 17e kreeg zij internationale bekendheid toen ze werd uitgenodigd op te treden in de Carnegie Hall, New York en in 2010 was haar optreden in het Concertgebouw in Amsterdam volledig uitverkocht. Naast een tweede optreden in Carnegie Hall heeft Karsu Dönmez inmiddels ook optredens gegeven op festivals in Turkije, Indonesië, Suriname, Duitsland en Engeland. Karsu heeft twee albums op haar naam staan en ontving vorig jaar de Edison Publiekprijs.

Dit seizoen gaat Karsu de theaters in met een concertprogramma rond de muziek van Atlantic Records, het platenlabel, dat al in 1947 is opgericht en in de beginjaren vooral veel jazz, soul en rhythm & blues albums uitbracht, ‘zwarte muziek’ van artiesten als Ray Charles, Aretha Franklin en Wilson Pickett. Het label is opgericht door Ahmet Ertegün (1923-2006), net als Karsu van Turkse komaf. Ertegün was ook voorzitter van het wereldberoemde Rock and Roll Hall of Fame en het bijbehorende museum.

Samen met een ijzersterke band brengt Karsu songs ten gehore uit de begindagen van Atlantic Records. Kaarten zijn 24/7 verkrijgbaar via de websitewww.posthuistheater.nl.