Sint Jozefschool krijgt vignet Gezonde School

HEERENVEEN -  Vanaf 5 maart mag de Sint Jozefschool in Heerenveen zich een Gezonde School noemen.

De school voldoet aan de criteria voor de onderdelen Bewegen & Sport en Voeding en krijgt op die dag van wethouder Hans Broekhuizen het vignet Gezonde School. “De Sint Jozefschool is de zevende basisschool in de gemeente Heerenveen die zich een Gezonde School mag noemen. We verwachten dat daar voor de zomervakantie nog drie bij komen. Als gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Het is goed om te merken dat ook de scholen zich daar steeds meer voor inzetten,” aldus wethouder Hans Broekhuizen.

De Sint Jozefschool is flink actief op het gebied van een actieve leefstijl en gezond eten. Regelmatig wordt daar aandacht aan besteed. Zo krijgen de kinderen tijdens de lunchpauze thee en drinken ze regelmatig water. Verder is er vijf dagen in de week fruit en groente tijdens de pauze om 10 uur, een aantal ouders helpt om dat gezonde tussendoortje klaar te maken. Ook heeft de school een schooltuin waar de kinderen in kunnen werken. Bovendien is het schoolplein zo ingericht dat het de kinderen uitdaagt om te bewegen. En na schooltijd kunnen ze meedoen met sport- en spelactiviteiten.

Week voor de Gezonde Jeugd

Het uitreiken van het vignet Gezonde School valt samen met de Week voor de Gezonde Jeugd. Van 5 tot en met 10 maart wordt landelijk aandacht gevraagd voor een gezonde toekomst voor jongeren en de rol die onder andere school, de buurt en de media daar bij spelen. Ook de Sint Jozefschool doet mee met de themaweek. De kinderen gaan dan bijvoorbeeld op excursie naar twee restaurants en krijgen daar een kookworkshop.

Kwaliteitskeurmerk

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.