Lars van Hoeven loopt naar goud en brons op NK atletiek

HEERENVEEN -  Tijdens het NK junioren op 11 en 12 februari was de 18 jarige A junior van AV Heerenveen oppermachtig op de 800m.

Nadat hij op zaterdag eenvoudig de serie op zijn naam had geschreven, stond op zondag de finale op het programma. In een zeer goed opgebouwde race liep Lars de laatste 200 m weg van zijn enig overgebleven concurrent  en  finishte in een nieuw pr van 1.51.90 min. Hij werd daarmee Nederlands Kampioen bij de junioren.

Afgelopen weekend stond Lars aan de start bij het NK senioren. En hoe! Seriewinst op zaterdag en dus rechtstreekse plaatsing voor de finale op zondag. De gouden tip vooraf kwam van coach Grete Koens. Rustig blijven tijdens de race, wat er ook gebeurd. En er gebeurde veel deze 800m finale.

Na 1,5 ronde was er een incident tussen twee lopers waarbij Lars snel en koelbloedig een valpartij wist te ontwijken en zich naar plek 4 snelde. Op de allerlaatste centimeters wist Lars voorbij Bram Buigel van Groningenatletiek te lopen. Vallend kwam Lars van Hoeven over de streed en won zeer verdiend het brons.