sc Heerenveen speelt gelijk tegen PSV: 2-2

Heerenveen - EINDHOVEN - sc Heerenveen heet zaterdagavond uit met 2-2  gelijk gespeeld tegen PSV.  Hirving Lozano kreeg in de eerste helft rood.  

EINDHOVEN - sc Heerenveen heet zaterdagavond uit met 2-2  gelijk gespeeld tegen PSV.  Hirving Lozano kreeg in de eerste helft rood.   Na een half uur zonder enige ophef of vertier kwam PSV op 1-0. Santiago Arias kwam goed inlopen bij een corner van Hirving Lozano en kopte via de grond binnen. Twee minuten voor rust leidde knullig balverlies van centrale verdediger Kik Pierie tot de 2-0 van Luuk de Jong, die vanaf de rand van het strafschopgebied koeltjes raak schoot.

Weer rood Lozano

PSV zat op rozen, maar ging toch met een rotgevoel de rust in. Lozano kreeg, op slag van rust, ineens rood omdat hij bij een gevecht om de bal met Lucas Woudenberg een slaande beweging maakte. In het uitduel met de Friezen werd de Mexicaan ook al van het veld gestuurd. Als de kaart niet wordt geseponeerd, of wanneer de Mexicaan bij de tuchtcommissie niet wordt vrijgesproken, is Lozano er in het duel met Feyenoord volgende week, net als in september vorig jaar, niet bij. Destijds kreeg de aanvaller een schorsing van drie duels (één voorwaardelijk) opgelegd.
Na rust bracht coach Jurgen Streppel spits Henk Veerman voor Pierie, met de gedachte tegen de tien van PSV nog iets te forceren. Dat lukte, want oud-PSV'er Stijn Schaars bracht de Friezen tien minuten na rust met een geplaatst schot uit een corner terug in de wedstrijd. Heerenveen speelde vol op de aanval en zag Jeroen Zoet knap redding brengen op een volley van Veerman. In de 83ste minuut frommelde Reza Ghoochannejhad de gelijkmaker binnen. In de resterende minuten was de grootste kans nog voor PSV; een kopbal van De Jong belandde via keeper Martin Hansen op de paal.