Fairtrade certificaten voor Poiesz Heerenveen en Akkrum

EERENVEEN - De afgelopen week reikte wethouder Coby van der Laan Fairtrade certificaten uit aan zowel de Poiesz Supermarkt in Heerenveen aan de Jister als aan de Poeisz Supermarkt in Akkrum aan De Kleef.

Beide supermarkten voldoen sinds eind 2017 aan de criteria voor supermarkten. Zowel de heer Tymstra, bedrijfsleider te Heerenveen, als de heer Toonstra, bedrijfsleider te Akkrum gaf aan dat er onder klanten vraag is naar meer Fairtrade producten.

Ook naar biologische en streekproducten overigens. Coby van der Laan liet weten dat er gelukkig in de afgelopen jaren wel een verandering merkbaar is in zowel het aanbod als de vraag. ,,Mensen willen weten waar producten vandaan komen,'' aldus Van der Laan.

Door de inzet van de werkgroep (h)eerlijk Heerenveen mag de gemeente sinds oktober 2016 de titel Fairtrade Gemeente voeren.

De Werkgroep(H)eerlijk Heerenveen zet zich sinds 2014 in voor meer bewustwording over de herkomst van producten. Producten van ver waar een eerlijke prijs voor is betaald, zodat ook daar mensen kunnen bouwen aan een toekomst.