In de huid van IJsmeester voor IJSTIJD Thialf

Heerenveen - HEERENVEEN - Acteur Popke van der Zee kruipt op 25 maart in de huid van IJsmeester tijdens de voorstellingen van IJSTIJD Thialf.

‘Van der Zee’, die zelf ook wekelijks op de schaatsen te vinden is, neemt hierbij de rode draad van de voorstelling op zich. “Er is niets mooier dan samen een verhaal te vertellen. Samen, van heel jong tot oud, iets moois te maken”, aldus van der Zee. Het is voor hem de tweede keer dat hij in een voorstelling te zien is die op het ijs plaats vindt. Hij vertolkte in december 2016 de hoofdrol binnen de schaats-voorstelling ‘De Tocht van Morgen’.
Dat IJSTIJD Thialf een echt iepen mienskipsproject is geworden, blijkt wel uit de overweldigende enthousiaste reacties van alle deelnemers die op en rond het ijs te vinden zullen zijn. De grote animo van meer dan 100 schaatsende en niet schaatsende disciplines zegt dan ook veel over de uiteenlopende culturele- en sportverenigingen uit Gemeente Heerenveen. Van De Pronkriders, het Heerenveens Muziekcorps, Dance Center Faya, tot de Curling Club Friesland, Shorttrack Club Thialf en de Unis Flyers Jeugd. Een unieke combinatie van verenigingen die normaal niet zo snel met elkaar in contact zouden komen. Daarnaast doen er ook gastdeelnemers mee zoals balkunstenaar Marco Bonisimo, kunstschaatster Sterre van der Gouw, GV-Stanfries uit Gorredijk en Jeugdcircus Saranti uit Leeuwarden.
 
Kunstschaatsclub Thialf organiseert, onder leiding van Madelène van Beuzekom en Evert Haagsma, de voorstellingen in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018 in de Gemeente Heerenveen. De repetities zijn inmiddels in volle gang. Twee keer per week staan de schaatsers van KCThialf onder professionele begeleiding op de ijsbaan. Alle niet schaatsende disciplines worden hier later aan toegevoegd.
 
De voorstelling IJSTIJD Thialf brengt een fantasieverhaal over schaatsen. De ijsmeester van Thialf, Popke van der Zee, deelt zijn herinneringen met het publiek en belandt in een bijzondere droomwereld vol fantasie. Hij begint aan een bizar avontuur om de ijstijd terug te vinden. Hierbij komen diverse schaatssporten voorbij zoals ijshockey, curling, kunstschaatsen en shorttrack. Maar deze keer in bizarre verschijningen en met bijzondere combinaties, die met elkaar een spectaculair en kleurrijk verhaal overbrengen.
 
Een echte familievoorstelling op het ijs, voor jong en oud. Op zondag 25 maart 2018 staat het te gebeuren en zal de voorstelling om 16.00 uur en 20.00 uur te zien zijn in de ijshockeyhal van Thialf. Meer informatie en tickets via de kassa van Thialf of www.kcthialf.nl/ijstijd