Politieke rubriek: “Ik wil een vertegenwoordiger zijn voor de bewoners in mijn gemeente”

Heerenveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart komt de Heerenveense Courant met een serie artikelen waarin elke week twee raadsleden van een bepaalde partij aan het woord komen. Het betreft raadsleden die blijven, vertrekken of nieuw zijn. Deze week is Marga Kuipers een van de twee raadsleden die aan het woord komen. Marga Kuipers stelt zich als nieuw raadslid van de VVD beschikbaar.

Stel jezelf eens voor

“Mijn naam is Marga Kuipers-Jansma, 55 jaar, nummer 2 op de kandidatenlijst van de VVD. Geboren en getogen in Friesland, getrouwd en trotse moeder van onze zoon. Wij wonen in het mooie laagveengebied De Deelen in Gersloot. Naast mijn werk als consultant verbetering klantprocessen, ben ik vrijwilliger bij de cliëntenraad van Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.”

Waarom wil je in de gemeenteraad komen?

“Ik heb een passie voor alles wat met mensen, kwaliteit en verbeteren heeft te maken. Praten over problemen is goed, maar daarnaast moet je zelf de mouwen ook opstropen en er iets aan doen. Als raadslid sta je met één been in het gemeentehuis, met de andere in de samenleving. Je bent de verbindende schakel. Dat geeft de mogelijkheid om op te komen voor mensen in mijn gemeente. En daadwerkelijk iets te doen. Daar heb ik zin in!”

Wat zijn je plannen?

“Als ik raadslid word, wil ik me inzetten voor het behoud en verbetering van de leefbaarheid van de dorpen en het platteland in de gemeente Heerenveen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor woon/werk combinaties op hetzelfde terrein, toegankelijk openbaar vervoer, minder regeldruk voor lokale ondernemers en ruimte voor boeren om nevenactiviteiten te kunnen ondernemen. Met elkaar zorgen voor een vitale plattelandseconomie door samenwerking met maatschappelijke organisaties, het lokale bedrijfsleven, de politiek en het gemeentebestuur. Voor jong en oud. Voor nu en in de toekomst.”

Wat wil je betekenen voor de Heerenveners?

“Ik wil een vertegenwoordiger zijn voor de bewoners in mijn gemeente. Praten met bewoners, de ouderen, de jongeren, de ondernemers, om erachter te komen hoe zij de leefbaarheid ervaren. Ideeën, wensen en behoeften met elkaar uitwisselen en verwezenlijken. Nieuwe kansrijke, zelfstandige initiatieven van inwoners en organisaties stimuleren. Mogelijkheden benutten en draagvlak creëren. Daarvoor zijn bijna altijd anderen nodig. Dan is verbinding van relevante netwerken in de regio belangrijk. Ook om regionaal vooruit te komen. Als ik daarin, als raadslid, een verbindende rol kan hebben, is mijn doel bereikt.”

Wat verwacht je dat het raadslidmaatschap je gaat brengen?

“Veel nieuwe mensen ontmoeten. Veel leren en nieuwe ervaringen opdoen. Maar vooral ontzettend leuk werk.”

Heb je tips die je van harte neemt?

“Jazeker; niet vergeten voor en door wie ik in de gemeenteraad zit.”

En als je zelf een tip mag geven?

“Ga zeker stemmen op 21 maart, want de gemeenteraad is het bestuursorgaan dat het dichts bij u als inwoner staat.”