Acht maanden celstraf voor oppas die peuter misbruikte

Heerenveen - AKKRUM - Een 34-jarige Akkrumer is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden omdat hij in 2016 in Leeuwarden meermalen een peuter seksueel had misbruikt, meldt de Leeuwarder Courant.

AKKRUM - Een 34-jarige Akkrumer is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden omdat hij in 2016 in Leeuwarden meermalen een peuter seksueel had misbruikt, meldt de Leeuwarder Courant.
De man was anderhalf jaar de vaste oppas van de peuter (3). De rechtbank legde ook nog een voorwaardelijke celstraf van vier maanden op. De Akkrumer, die destijds in Leeuwarden woonde, kampt met pdd-nos. Hij moet zich van de rechtbank onder andere laten behandelen in een polikliniek forensische psychiatrie van de GGZ.

Met poppen naspelen

Het jongetje begon op 19 april 2016 tegen een gastouder over wat hem allemaal was overkomen. Met poppen speelde hij na wat er was gebeurd. Diezelfde dag vertelde hij het ook aan zijn moeder, die aangifte deed bij de politie. Ze begon erover tegen de ouders van het twee jaar oudere achterbuurjongetje dat regelmatig spontaan langs kwam om te spelen. Hij vertelde dat, in het bijzijn van het andere jongetje, met hem soortgelijke dingen waren gebeurd.

Ouders deden eveneens aangifte

Zijn ouders deden eveneens aangifte en zijn verklaring in een speciaal studioverhoor geldt voor de rechtbank als steunbewijs in de zaak van het driejarige jongetje. ,,Beide kinderen hebben consistent verklaard over het handelen van de verdachte’’, stelde de rechtbank.
Hoewel de rechtbank zijn verklaring geloofwaardig acht, kwam de rechtbank in de zaak van het achterbuurjongetje niet tot een veroordeling. Het Openbaar ministerie had namelijk in de tenlastelegging opgenomen dat hij ten tijde van het misbruik aan de zorg van de oppas was toevertrouwd en daarvoor vond de rechtbank geen bewijs. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden zestien maanden cel.