Kei-leerlingen in actie voor diabetes

HEERENVEEN - Leerlingen uit klas 4 Sport Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van het Kei College komen momenteel in actie voor het Diabetes Fonds. Auto’s wassen, flessen ophalen, cup cakes bakken, pizzapunten verkopen: de leerlingen zetten zich in groepjes fanatiek in voor het goede doel.

24 uur gamen

Een bijzondere actie is die van Sander, Jurjen, Jeroen en Jarno. Zij beginnen vandaag om 12 uur op school met een livestream waarbij ze 24 uur non-stop zullen gamen. Via de livestream zijn hun acties online te volgen en roepen ze mensen op geld te doneren. Zaterdag om 12 uur zit het erop en dan hopen de heren een mooi bedrag bij elkaar gegamed te hebben. De stream van de leerlingen is te bekijken via www.twitch.tv. De zoekterm op twitch is Stream4Diabetes_Kei.

Schoolopdracht

De sponsoractie voor het Diabetes Fonds is een schoolopdracht van de vierdeklassers van de beroepsgerichte leerwegen die de richting SDV volgen (een richting die in het nieuwe vmbo overigens niet meer wordt aangeboden). De klas bepaalde zelf het goede doel. Een van de leerlingen verloor onlangs een vriend door diabetes en dat maakt de actie extra bijzonder. Voor de voorjaarsvakantie zal de klas een cheque overhandigen aan het Diabetes Fonds. Dan is ook bekend wat alle acties samen hebben opgebracht.