Geconcentreerde winst Hevoc dames

Heerenveen - HEERENVEEN  - Het goede begin van 2018 heeft voor Hevoc dames  en vervolg gekregen. In eigen Hoekstra hal werd Makkum gedecideerd terug verwezen met 4-0.

Mede hierdoor nestelden de dames zich stevig in de linkerrij.
Ziekte, blessures en diverse omstandigheden wierpen een schaduw over deze wedstrijd , zowel aan Makkum als aan Hevoc kant. Dit zijn dan zaken waarmee je als team en als coach dient te dealen. Na afloop kon trainer/coach Cor niet anders concluderen dat zijn dames daar het beste mee om gingen.  Eerdergenoemde betekende dat er vanuit het tweede dames team twee speelsters waren toegevoegd. Dit betekende uiteindelijk dat er zowel zes in het veld stonden als naast het veld.
Hevoc begon sterk aan wedstrijd. Veel service druk was de dames van Makkum meestal te machtig. Door zelf goed te passen kon ook de netverdediging van Makkum weinig potten breken. Gaandeweg de wedstrijd bleek dat concentratie een gemeengoed zou gaan worden. Een puntje waarmee de dames nog wel eens moeite hadden, als het op zich redelijk “makkelijk”ging. Nu bleven de koppies strak en stelden de dames zelf doelen om de concentratie te behouden.
Uiteindelijk resulteerde het in een dikke 4-0 winst , waarbij de Makkummer dames aan de vijftien punten grens mochten ruiken. Vrijdag zal de volgende stap gezet moeten worden als er word aangetreden tegen BEO. Genoemde ploeg staat 1 punt boven Hevoc.