Het Groot Niet Te Vermijden in Posthuis Theater

HEERENVEEN -  Het Groot Niet Te Vermijden komt donderdag 25 januari om 20:15 uur naar het Posthuis Theater in Heerenveen met de show ‘Inevitables’.

De groep begon ooit als ‘Het Groot Niet Te Vermijden Dans- en Show Orkest’ en trad voor het eerst in Heerenveen op in 1991. Sinds dat jaar zijn de vijf muzikanten onder de namen ‘Het Groot Niet Te Vermijden’, het GNTV, en ‘Het Groot’ diverse keren in het Posthuis Theater te zien geweest.

In het nieuwe programma ‘Inevitables’ brengen de vijf multi-instrumentalisten opnieuw een bliksembezoek aan alle muzikale uithoeken van de wereld.

Elk genre waar de zich aan wagen, wordt neergezet met  indrukwekkend muzikaal vakmanschap, om het vervolgens op de hak te nemen in hilarische en onnavolgbare persiflages. Het Groot speelt muziek om naar te kijken en theater om op te dansen.

Het is het smakelijke recept waarmee Het Groot al jarenlang voor vele avonden ademloos luisteren en ongecompliceerd lachen zorgt. Ook in deze nieuwe muziektheatershow presenteert Het Groot weer een mix van dan-weer-dit-dan-weer-dat theater. Dat de muziek door de aderen van de mannen stroomt, is wel duidelijk. Dat er een steekje los zit ook!

De groep laat de fans hierbij wel even weten, dat de vaste gezichten van Sjoerd Plak en Louis Kockelmann niet te bewonderen zijn op het podium. Om gezondheidsredenen kunnen ze het podium niet meer op. Ze blijven wel aan de band verbonden als als co-regisseur en muzikaal adviseur. Het Groot anno nu bestaat uit  Martin Bakker, Chris Grem, Jochem Kroon, Peter Tinke en Evert Josemanders.

Foto: Jan Willem Bulee.