Spinning voor de MIX brengt 650 euro op

WOLVEGA -   Er vond dee week een opmerkelijk benefietconcert plaats bij Fysiosport Wolvega aan de Industrieweg.

Vijf zeer enthousiaste muzikanten zijn daar bezig om hun doorbraak in de muziekwereld een ‘tandje hoger bij te zetten'. Zij zijn daar bijeengekomen om hun talent in te zetten voor een benefietconcert voor het realiseren van een goede geupdate mengtafel voor jongerencentrum de MIX, daar waar zij iedere vrijdag oefenen.

Het idee om zich daar belangeloos voor in te zetten kwam vanuit het probleem van het jongerencentrum dat de huidige mengtafel die daar voor verschillende doeleinden gebruikt wordt, niet meer voldoet aan de eisen. "Dat moest anders" volgens de mannen van de Scheve Schaatsband.

Vervolgens werd er contact opgenomen met Fysiosport Wolvega om aldaar een aantal spinningsuren in te gaan vullen met Live indoorcycling en spinning muziek, met daar aangekoppeld een vrijwillige bijdrage voor het aanschaffen van deze zo benodigde mengtafel.

Zij hebben zowel op zowel de woensdag als de donderdagavonden de deelnemers van de spinningsgroepen, opgezweept tot ongekende hoogte met een sterk staaltje livemuziek. Met als gevolg dat de daarvoor bestemde collectebus aan het eind van deze twee avonden maar liefst 650 euro heeft opgeleverd. Een zeer opmerkelijke opbrengst van een nog opmerkelijkere band. Dit bedrag geeft jongerencentrum de Mix de mogelijkheid om hun zo gewenste mengtafel aan te kunnen schaffen.

Later die avond werd de Cheque overhandigd aan de vrijwilligersgroep van de Mix, Stefan Salverda, Andrei Vonk en Bernard Damhuis (zakelijk leider MIX). "Een fantastisch gebaar van een Weststellingwerver band i.s.m. Fysiosport en voor grote betekenis voor de muziekcultuur in Weststellingwerf".

De Scheve Schaatsband bestaat uit; Roelf Grasmeijer (zang), Vincent Kamperveen (basgitaar), Geert Waterlander (drums), Hielke Sikkes (gitaar) en Edwin Kamperveen (toetsen).

(Foto: Lenus van der Broek)