Examenkandidaten Linde College voeren sollicitatiegesprekken

WOLVEGA -   Deze week vonden maar liefst 83 sollicitatiegesprekken plaats op het Linde College in Wolvega. Alle eindexamenkandidaten van de havo-opleiding waren aanwezig.

De leerlingen hadden gekozen uit 23 verschillende functies en nu volgde het gesprek. Tegenover zich troffen zij leden van de plaatselijke Rotary Club, mensen uit het bedrijfsleven en vele ex-leerlingen die inmiddels hun plaats in de maatschappij hebben gevonden, in totaal 46.

Onder leiding van de docenten Nederlands, Hans Peetsold en Remco van Vliet hebben de leerlingen zich bekwaamd in het schrijven van een goede brief en is hen aangeleerd hoe ze sollicitatiegesprekken kunnen en moeten voeren. Het gesprek en de brief maken deel uit van een echt schoolexamen. Door de lokale maatschappij in huis te halen, hopen beide docenten een betere aansluiting te creëren op de nabije toekomst.

Van tevoren liep de spanning op bij de leerlingen. “Wat moet ik nu aan? Welke vragen kan ik nu aan ze stellen? Waarom doen jullie dit? Dit hoeft niet hoor.” Na afloop praten de kandidaten druk na over het zojuist gevoerde gesprek. De opluchting was van hun gezicht af te lezen.

(Foto: Lenus van der Broek)