Rotaryclub Oranjewoud-Heerenveen haalt bij studium generale met Geert Mak 4000 euro op voor Shelterbox

Koningin Julianaweg 98 Oranjewoud - De Rotaryclub Oranjewoud-Heerenveen heeft dinsdagavond 4000 euro ingezameld voor Shelterbox. Gastspreker was Geert Mak.

Het geld is ingezameld op een door een door ongeveer tweehonderd personen bezochte vijfde studium generale in Tjaarda Oranjewoud. Ook een aantal sponsoren droeg geld bij. Centraal op de studium generale stond de vraag ‘Europa, hoe nu verder?’. Mak gaf daarbij zijn visie op het onderwerp. Hij noemde Europa onder andere ,,een huwelijk, waarbij je elkaar ook af en toe goed in de ogen moet kijken. Ik ben wel hoopvol gestemd. Er is een ander soort eenheid aan het groeien. Dat geeft mij hoop.” Daarnaast signeerde Mak in de pauze zijn werk in de aanwezige stand van boekhandel Binnert Overdiep uit Heerenveen. Tal van aanwezigen maakten daarvan gebruik en gingen daarbij ook gretig op de foto met de schrijver of kochten een boek van hem.

Joris Voorhoeve

Over Europa is er op 10 april eveneens een studium generale. Te gast is dan voormalig minister Joris Voorhoeve. Shelterbox is een noodhulppakket met daarin een familietent voor tien personen. De ongeveer 750 euro kostende tenten worden ingezet in gebieden waar mensen door een natuurramp dakloos zijn geworden. De prijs is inclusief transport. Zie ook de website van Shelterbox. (Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s HoogMedia)