De Ontmoeting: Roelof Tadema

Heerenveen - Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Roelof Tadema, locatiemanager bij crematorium HaskerPoort.

Wie ben je?

“Mijn naam is Roelof Tadema. Ik ben 32 jaar en woon op Urk. Sinds afgelopen zomer ben ik als locatiemanager werkzaam bij crematorium HaskerPoort. Ik ben getrouwd, vader van twee kinderen en de derde verwachten we eind januari.”

Wat doe je als locatiemanager bij het crematorium?

“Crematorium HaskerPoort is eind september geopend. Een paar maanden daarvoor is mijn functie als manager ingegaan. Als locatiemanager ben je netwerker, teamleider, verantwoordelijke voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf; er komt eigenlijk heel veel bij kijken. Gevarieerd werk is het zeker. Naast mensenwerk, komt ook een groot deel neer op financiën en administratie. Mijn hart ligt het meest in het werken met mensen.”

Waarom doe je dit werk?

“Ik heb verscheidene jaren als uitvaartverzorger bij Van der Zwaag uitvaartzorg gewerkt. Ik genoot met het werken met mensen en om iets te kunnen betekenen voor degenen die in een moeilijke periode van afscheid nemen zitten. Mijn leidinggevenden zagen dat ik toe was aan meer uitdaging en in de voorbereidingen op de komst van dit crematorium, hebben zij mij benaderd met de vraag of ik locatiemanager wilde worden. Dat maakte mij meteen enthousiast. De verdieping en verbreding in het werk waar ik zo van houd, maken dat ik met plezier naar crematorium HaskerPoort ga.”

Zaterdag 27 januari is er een open dag in het crematorium HaskerPoort, hoe gaat die eruit zien?

“Deze open dag is echt voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die serieus willen nadenken over hun eigen uitvaart, maar ook aan mensen die meer willen weten hoe het er in een crematorium aan toe gaat of gewoon nieuwsgierig zijn naar het nieuwe crematorium. Er is mogelijkheid om het gehele gebouw te bekijken en vragen te stellen. Vragen stellen kan tijdens het bekijken of onder het genot van een kopje koffie in koffiekamer. Er zijn verschillende standhouders aanwezig die een rol spelen in de uitvaartwereld. Ook daar is mogelijkheid om vragen neer te leggen.”

Waarom organiseren jullie deze open dag?

“Er zijn een aantal redenen waarom we deze dag organiseren. Eén daarvan is om de mensen die in Heerenveen en omgeving wonen de mogelijkheid te bieden om HaskerPoort te bezichtigen en kennis te maken met dit nieuwe crematorium. Daarnaast merk ik dat er nog vele vragen rondom een crematorium zijn en hoe sommige dingen nou precies gaan. Hier wil ik graag op inspelen met het organiseren van deze open dag. Nog een reden voor het organiseren van deze dag is dat ik de mensen wil laten kennismaken met de diverse mogelijkheden die er zijn om een afscheid te organiseren die bij hun dierbare past. Maar ook wil ik laten zien wat er na een uitvaart allemaal kan met bijvoorbeeld de as van een dierbare. Daarom zijn er tussen de 15 en 20 standhouders uitgenodigd om ieder zo goed mogelijk te informeren naar wat er allemaal mogelijk is.”

Hoe laat vindt de open dag plaats?

“De dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Iedereen die wil komen, moet zijn aan Haskerpoarte 2 te Oudehaske. Voor een duidelijke routebeschrijving is het raadzaam om even op www.haskerpoort.nl te kijken.”