Van Olphen Nazatendag in Vledder

WOLVEGA -     Op zondag 10 juni, aanvang 10.30 uur, vindt er op Hoeve de Werkhorst in Vledder de van Olphen Nazatendag plaats.

De aanleiding om deze dag te organiseren is het stamboom onderzoek van Gerda van Olphen uit Wolvega. Bij ontmoetingen met nazaten kwam steeds de vraag naar voren waar ze woonden in Boschoord en hoe het gezin van Henricus Franciscus vanuit Den Haag in de Maatschappij van Weldadigheid terecht kwam. Van de negen kinderen die hij en zijn vrouw kregen werden er vier volwassen. Zoon Aldert trouwde met een ingedeelde, zijn oudste broer Hendrikus en zusje Johanna huwden beiden met broer en zus Maillij, buurtgenoten.  Vanuit Boschoord waaierden de nazaten uit over Nederland en daarbuiten.

Belangstelling uit buitenland

Om alle nazaten een kans te geven de plaats te bezoeken waar de familie ruim een eeuw geleefd heeft en meer over voorouders te weten te komen (de lijn gaat terug tot ca. 1670), organiseert Gerda van Olphen deze Nazatendag. Op het programma staan een lezing, wandeling, het delen van foto’s en verhalen en een gezamenlijke lunch. Voor deelname wordt € 25,- gevraagd, aanmelden kan tot 1 april viagerdavanolphen@gmail.com. Tevens kunnen belangstellenden daar informatie inwinnen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, waaronder nazaten uit Texas en Zwitserland.